Горещите летни дни са сериозно изпитание за организма ни, особено когато

...
Горещите летни дни са сериозно изпитание за организма ни, особено когато
Коментари Харесай

Как да охладите дома си, ако нямате климатик

Горещите летни дни са сериозно изпитание за организма ни, изключително когато се налага да се борим с следствията от високите температури на закрито.

Можем ли да охладим пространствата, в случай че нямаме климатик? Ето няколко оферти:

Облепете стъклата на прозорците с алуминиево фолио

В горещи дни, оптималният топлообмен се прави най-много през прозореца, също така слънчевите лъчи нагряват освен въздуха, а и повърхностите, върху които попадат. Ако създадете затруднение за тях, ще предпазите стаята от прегряване.

Вентилаторът като опция на климатика

Нужни са ви единствено елементарен вентилатор и няколко пластмасови бутилки с ледена вода. Тази композиция може да разхлади помещението не по-лошо от климатик. Бутилките със заледена вода се слагат пред включения вентилатор и резултатът се усеща незабавно.
Все отново експертите припомнят, че в случай че някой от жителите страда от алергия към домакински прахуляк, вентилаторът не е добра концепция.

Почистване с влажна забрадка

В горещи дни е целесъобразно да вършиме това по-често. За укрепване на овлажняващото деяние, можете да напръскате помещението с вода, с най-обикновен разпръсквач. Друг вид е да поставите съдове със студена вода на няколко места в стаята. Докато тя се изпарява, въздухът ще се охлажда и температурата ще се намалява.

Откажете се от килимите

През лятото е по-добре да махнете всички събиращи прахуляк постелки и завивки. Ще се чувствате доста по-добре, в случай че ходите боси по непокрития под.

Няколко правила при потреблението на климатици:

Оптималната температура в пространствата е към 24 градуса, а влажността 40-60 %.

Въздушната бликам на климатика би трябвало да се насочи по този начин, че да не попада непосредствено върху жителите на стаята.

Повечето климатици охлаждат, само че не освежават въздуха, по тази причина стаята, в която се употребяват, би трябвало да се проветрява по-често.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР